Voor wie

Voor wie?

Als je als volwassene zowel man als vrouw, op zoek bent naar meer bewustwording; als je wilt ontdekken wat jouw passie is; als je meer wilt leven vanuit je hart en zowel letterlijk als figuurlijk in beweging wilt komen om je opnieuw te verbinden met je lichaam en je leven, dan ben je van harte welkom bij DansVanNans. Ik nodig je uit om op muziek te bewegen met elkaar in een kring of op jezelf, afgewisseld met rust (meditatie). Waar met zachtheid en aandacht datgene in beweging wordt gebracht wat niet meer zo makkelijk beweegt. Waarbij dans, beweging en muziek op methodische wijze worden ingezet met als doel: herstel, behoud en verbetering van het psychisch en lichamelijk functioneren.


Wanneer je lichaam beweegt
met aandacht
komt je hoofd tot rust.

Deze milde en speelse vorm van bewegen zorgt ervoor dat dieper in het lichaam opgeslagen gevoelens in beweging kunnen komen. Je gaat patronen herkennen en erkennen. Dit reduceert stress en andere belemmeringen in het dagelijks leven. Bovendien zorgt beweging voor de aanmaak van stoffen in de hersenen die je meer ontspannen en blij doen voelen. Dit geeft ook rust in je hoofd. Je gaat je meer thuis voelen in je lichaam en je gaat positiever naar jezelf kijken. Het bewust aanleren en herhalen van energieke of verstillende dansen, in combinatie met muziek, kan een weg zijn tot bewustwording van wie je werkelijk bent.


Wanneer je beseft dat de weg het doel is en dat je altijd onderweg bent,
niet om het doel te bereiken maar om te genieten van de schoonheid
en de wijsheid die het onderweg zijn je aanreikt,
dan is het leven niet meer een taak die moet worden volbracht.
Het leven wordt natuurlijk en eenvoudig.
In zichzelf een verrukking.

(Sri Nisargadatta Maharaj)

Je danst in kleding die voor jou gemakkelijk zit, met dansschoenen of schoenen waar je je prettig mee kunt bewegen. Danservaring is helemaal niet nodig maar mag natuurlijk wel. Voor de meditatie is het fijn om even een vest of deken mee te nemen.